Magamról

Krizsán Vanda vagyok,

Békéscsabán élek édesanyámmal. A kutyázást 2007.-ben kezdtem, amikor is megvettem első saját kutyámat - Maglódi Biggy-Boys Beauty - Lucyt. Ő egy elég konok beagle volt, akit az első perctől kezdve kemény kézzel neveltem, hordtam a kutyakiképzőre, tettem le vele sikeresen az engedelmes vizsgát jó eredménnyel, majd faragtam apukámmal közösen belőle egy kitűnő Agilitys kutyát. Nemzetközi hírnévre tehettem általa szert, és mindazonáltal rengeteg szép emléket köszönhetek, amiért nagyon hálás vagyok neki! 2010-ben az IMCA & PAWC Agility Világbajnokság kvalifikációs versenysorozatán részt vettünk, és sikeresen bekerültünk az ország 15, azon belül a méretkategóriánk 5 legjobbja közé!! Ezután szeptember első hetében részt vettünk a Magyar Válogatott tagjaként a Svájcban megrendezett IMCA & PAWC Agility Világbajnokságon.

2010.-ben azonban másik szenvedélyem, a röplabda miatt félbe szakítottam Agilitys, és kutyás pályafutásomat. Lucy-t apukám vitte tovább és azóta is hozzák a tőlük várt eredményeket.

2012. januárjában érett meg bennem az a gondolat, hogy újra bele kéne kezdeni ebbe a csodálatos foglalkozásba. Azonban az Agilityt idő hiányában elvetettem, így kezdtem azon gondolkozni, hogy a kiállítások világába szeretnék bepillantást nyerni. Már egész kicsi koromban álmodoztam arról, hogy majd Lucy-vel kennelt alapítok, és kutyatenyésztővé válok. Akkor ez az Agility irányába módosult.

És hogy miért pont a Havanese?

Amikor anyukám felvetette, hogy meg kéne tölteni újra a házat egy négylábú szeretetteljes jelenlétével, akkor még egy menhelyi kutyusra gondoltunk, hisz náluk hálásabb teremtést nehezen talál az ember. Azonban én szerettem volna kiállításokra hordani a kis ebet, így egy olyan kutyust kezdtem keresni, aki viszonylag ösztönszegény, ezáltal könnyű a vele való együttélés, lehet "babusgatni", fogékony, tanulékony és a házban való tartása is egyszerű (szőrhullatás szempontjából is). Így esett a választásom erre fajtára. Hetekig, hónapokig kerestem a megfelelő kutyust, amikor rábukkantam a Pearl Eyed Bears Kennel oldalára, ahol beleszerettem az egyik vörös kis csöppségbe, így gyorsan le is foglaltam őt magamnak, és onnantól kezdve nyomon követtem a fejlődését napról-napra. Így kezdődött ez a szerelem!

Krizsán Vanda